(0)

Et liv i almindelighed

E-book


Et liv i almindelighed. Det er vel sÄdan ét, de fleste af os lever. Ikke spektakulÊrt, ikke heroisk, ikke noget sÊrligt i og for sig, men alligevel med store og smÄ dramaer, viser det sig, trÊf og tilfÊldigheder og ting, der kunne vÊre gÄet helt anderledes.

Tag nu fx Skat Enevoldsen, 96. Det er ham, der her fortÊller sin historie. Skat er ved sine fulde fem, noget knarvorn, men ikke mere end sÄ mange andre. Han er flyttet pÄ plejehjem, men kan godt tage nogenlunde vare pÄ sig selv, assisteret af Pia Svendsen fra kommunen. Hende kan han godt lide. Skat blev i sin tid udlÊrt som skrÊdder og fik arbejde i Vordingborg.

En dag smider konduktĂžren ham af toget, fordi han har vĂŠret involveret i et skĂŠnderi. PĂ„ Borup Kro drikker han sig fuld og bliver lĂŠnset for alle sine penge. Til gengĂŠld tager kropigen Edith sig kĂŠrligt af ham.

FÞr han fÄr set sig om, er Skat blevet landmand pÄ Falster, "hverken landmand af sind eller af lyst," som han siger; men Edith var bondedatter, og sÄdan er det: Det er tiere, end man tror, tilfÊldigheder, der bestemmer, hvordan det hele kommer til at gÄ; men det udelukker hverken lidenskaber eller tragedier.

Meget kunne vÊre gÄet helt anderledes i Skat Enevoldsens liv. Jo, sÄmÊnd, men bedre?