(6)

Exekutorn

audiobook & e-book


Martinas tillvaro vÀnds fullstÀndigt upp och ner nÀr Johan en dag bekÀnner att han har ett förhÄllande med Paula och helt frankt meddelar att han vill skiljas. I ett slag förbyts kÀrleken och tryggheten i förbittrade förebrÄelser och förtvivlan - till och med barnen hÄller pÄ att tas ifrÄn henne. Det Àr hennes livs nederlag men genom sitt nya arbete ÄterfÄr Martina dock en smula av sin förlorade sjÀlvkÀnsla.

En ungdomsliga hÀrjar i omrÄdet och Martina blir redan under sin första arbetsvecka varse det brutala vÄldet: tvÄ unga mÀn hittas mördade, den ene i ett kÀllarförrÄd och den andre i en tvÀttstuga. Av allt att döma rör det sig om uppgörelser i den undre vÀrlden - uppgörelser som börjar kasta allt hotfullare skuggor över Martinas liv.

Samtidigt, i periferin, skymtar en gestalt med helt andra motiv ...

Exekutorn utspelar sig i en fiktiv men högst verklighetsförankrad Stockholmsförort dÀr de sociala problemen bereder vÀg för de kriminella elementen. Med smidiga rörelser lotsar Ritta Jacobsson lÀsaren frÄn de vÀlbÀrgade villakvarteren till de nedklottrade betonggÄrdarna och knyter ihop de till synes disparata trÄdarna till en lika fÀngslande som fasavÀckande vÀv. Det har blivit en bÄde angelÀgen och oroande kriminalroman om makt och vanmakt, om orsak och verkan - om vidriga brott och ohyggliga straff.


Narrator: Jessica Liedberg

Duration: