(1191)

Fadi

audiobook & e-book


Terrorin jÀljet

Vuoden johtolanka -palkinnon voittaja 2023! Kale Puontin viides dekkari Fadi vie Pasilan Myrkyn poliisit huumekaupan ja terrorismin syövereihin peitetehtÀvÀssÀ, jossa on tarjolla vain vÀÀriÀ vaihtoehtoja.

Poliisin haaviin tarttuu taisteluhuumeena tunnettua Captagonia. Tapauksen yhteydessÀ saadaan tietoa Suomen kautta VenÀjÀlle kulkevasta pillerikaupasta, jota Pohjoismaissa johtaa irakilaissyntyinen, Helsingin Kalliossa parturiliikettÀ pitÀvÀ Fadi Mohammed.

Samainen nimi kummittelee myös supon listoilla. Fadia epÀillÀÀn osalliseksi Pariisissa vuonna 1982 tehtyyn terrori-iskuun, mutta vuosikymmeniÀ onnistuneesti matalaa profiilia pitÀneen Fadin sisÀpiiriin ei niin vain ujuttauduta kerÀÀmÀÀn todisteita. TehtÀvÀÀn tarvitaan soluttautuja.

ViidennessÀ Pasilan Myrkky -dekkarissa rikosylikonstaapeli Kaartamon ryhmÀstÀ vÀrvÀtÀÀn poliiseja mukaan operaatioon, jonka peitemieheksi joutuu keltanokka Ali Yasin. Vastapelurina on Fadi Mohammed, kokenut tappaja ja huumekauppias mutta myös perheenpÀÀ ja isoisÀ, jonka mieltÀ painaa katumus.

Kale Puonti (s. 1962) työskenteli yli 30 vuotta HelsingissÀ huume- ja jÀrjestÀytyneen rikollisuuden tutkinnassa, ja hÀn on ollut mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa. Puonti tunnetaan vakuuttavan realistisesta Pasilan Myrkky -dekkarisarjastaan, jonka viides osa Fadi sai Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon 2023. Sarjan neljÀstÀ ensimmÀisestÀ kirjasta on myyty tv- ja elokuvaoikeudet.


Narrator: Ville Tiihonen
Duration: