(0)

Fatima

E-book


To fremmede kvinder kommer til byen for at hjÊlpe pÄ hospitalet. Fatima pÄ syv vil hellere end gerne hjÊlpe dem. MÄske ogsÄ som et lille plaster pÄ sÄret over, at hendes forÊldre ikke har rÄd til at sende hende i skole. Men hendes Þnske om at hjÊlpe mÞder modstand. Der er traditioner og uskrevne love, der skal overholdes. Fatima hÄber, at der mÄske kan lettes lidt pÄ de hÄndfaste traditioner, sÄ hun fÄr mulighed for at fÄ sit Þnske opfyldt.

Men det er langt fra alle traditioner, der mÄ pilles ved, synes Fatima. Og da hendes veninde, Sofia, fortÊller hende, at hun ikke skal omskÊres, kan Fatima ikke forstÄ, hvorfor Sofias mor vil fratage Sofia denne glÊde.

Den danske forfatter Lise Andersen (f. 1945) har arbejdet som sundhedsplejerske i over 30 Ă„r og fik sin litterĂŠre debut i 1991 med digtsamlingen "Solpletter". Samme Ă„r udgav hun desuden digtsamlingen "Over snegrĂŠnsen", og herefter har Andersen bevĂŠget sin inden for adskillige litterĂŠre genrer og har bĂ„de udgivet romaner, noveller, bĂžrnebĂžger, ungdomsbĂžger og fagbĂžger – blandt andet om sundhedsplejerskefaget.