(67)

Fingerpori 11

E-book


Yhdennentoista velmuilevan Fingerpori-kokoelman kantta koristavat Irma Vesan (omaa sukua KÀÀriÀinen) kasvot. Insinööri Heimon ja lentoemÀntÀ Irman huushollissa riittÀÀ rymsteeraamista. Heimon vÀlÀykset, Rieti-kissan metkut ja hyvinkin virkeÀn Inkeri-mummon tempaukset pitÀvÀt Irman kiireisenÀ myös vapaa-ajalla.

Fingerpori-stripit kerÀÀvÀt miljoonayleisön kuutena pÀivÀnÀ viikossa, ja Facebookin Fingerpori Official -sivustolla vierailee sÀÀnnöllisesti yli satatuhatta huumorihakuista kansalaista. Osuvimmat eli eniten palautetta (hyvÀÀ tai huonoa) saaneet Finger-oivallukset on valittu Fingerpori 11

-kokoelmaan.

Suomessa Fingerporista on tullut kansallisomaisuutta. Usein kÀÀntÀmiskelvottomaksi uskottu Fingerpori on herÀttÀnyt kiinnostusta myös maamme rajojen ulkopuolella. Kummallisen suoma-laiskaupungin asukit ovat ilahduttaneet ja ihmetyttÀneet lukijoita niin italiaksi, venÀjÀksi kuin myös kveenin kielellÀ. Palaute on ollut kaikkialla hyvin samantyyppistÀ. Osa stripeistÀ naurattaa heti, joitakin pitÀÀ pÀhkÀillÀ kauemmin ja aivoriihessÀ puiden.