(0)

Frygten for fedtet

E-book


Mad er bÄde et nÊringsmiddel og en nydelse for mange mennesker, men for endnu flere er mad ogsÄ en belastning. En belastning, fordi mad i stigende grad forbindes med sygdom og sundhed.

NÄr vi i dag taler om mad, drejer det sig ikke kun om at tilberede og spise den. Det drejer sig om, hvad vi spiser, hvordan det indvirker pÄ kroppen, om overspisning eller selvvalgt sultning. Om fÞlelser, erhvervsinteresser, politik, magt og meget andet.

Birgit Petersson er speciallÊge i psykiatri og lektor i medicinsk kvindeforskning ved Institut for Folkesundhed pÄ KÞbenhavns Universitet. Hun har i en mange Är besvaret spÞrgsmÄl om kvinders sundhed i ALT for damerne og har desuden udgivet en lang rÊkke bÞger om emnet.

"Hvis du er slank, er du sund. Forkert! Hvis du er overvĂŠgtig, risikerer du alskens sygdomme og en tidlig dĂžd. Forkert! Alt, hvad vi troede, vi vidste om fedt og sundhed, fĂ„r en tur i vridemaskinen af Birgit Petersson." – ALT for damerne

"Hverken en slankebog eller en kostvejledning. Den er derimod et indsigtsfuldt indlég i ernéringsdebatten som helhed." – Politiken

"En pél gennem hele den standende offentlige ernéringsoplysning." – Ugebladet Sþndag