(0)

Grethe Meyer - Arkitekten, der revolutionerede middagsbordet

E-book


Bogen om arkitekten Grethe Meyer er en levende og personlig fortÊlling om et komplekst og arbejdsomt kvindeliv i en tid, hvor den moderne tilvÊrelse skulle indrettes ude i de mange smÄ lejligheder og nybyggede parcelhuse. Grethe Meyer kÊmpede for at forene sine kompromislÞse ambitioner med familieliv og kompliceret kÊrlighed, og biografien er en kilde til forstÄelse for hendes designs og deres vÊsentlighed i den tid, de skriver sig ind i.

Grethe Meyer var en af de fĂ„ kvinder, som insisterede pĂ„ sit talent og sine ideer, og hun gav os bl.a. Boligens Byggeskabe og servicerne ‘BlĂ„kant’ og ’Ildpot’, der stod pĂ„ rekordmange danske spiseborde gennem flere Ă„rtier. Hun var enlig mor i en tid, hvor det var tabuiseret at trĂŠde uden for de traditionelle familiemĂžnstre, og hendes mangeĂ„rige forhold til kollegaen BĂžrge Mogensen bidrager til billedet af en kvinde med ukonventionelle livsvalg.

Der mangler et vÊrk om en af de fÄ kvinder, som gjorde sig gÊldende pÄ scenen for dansk arkitektur og design pÄ netop denne tid, hvor der blev banet vej for den danske funktionalismes enkle Êstetik. En bog, hvor Grethe Meyers liv og vÊrk kan fungere som en prisme til at se pÄ de kvindelige arkitekter og designeres rolle og arbejde i skyggen af de store mandlige mÞbelmestre, der i hÞj grad har sat sig pÄ fortÊllingen om det danske designboom.