(0)

Gustaf Munch-Petersen og den spanske borgerkrig

E-book


"Min egen Lisbeth! Jeg bliver nødt til at forlade Gudhjem i nogen tid. Vi talte en gang for lÌnge siden om muligheden for, at jeg for nogen tid kunde blive nødt til at leve under andre forhold end de nuvÌrende. Südan er det nu! ..."

Kalenderen siger 7. november 1937, da den 26-ürige digter Gustaf Munch-Petersen skriver disse ord til sin gravide hustru, Lisbeth. Hun sidder nu alene tilbage med parrets 2-ürige datter og deres ufødte barn.

Hendes mand er allerede pü vej til Spanien for at kÌmpe mod Francos fascistiske oprørsstyrker. En kamp, der kom til at koste den unge mand livet.

I denne biografi gür forfatter og politiker Ole Sohn tÌt pü mennesket og digteren Gustaf Munch-Petersen og undersøger, hvad der drev den følsomme digter til at blive frivillig i Den spanske Borgerkrig.

Ole Sohn (f. 1954) dansk forfatter og politiker. Ole Sohn har i sin politiske karriere vÌret tilknyttet SiD, DKP, Enhedslisten, SF og FolkebevÌgelsen mod EU. Sideløbende med sit politiske arbejde har Ole Sohn skrevet en lang rÌkke bøger. Blandet andet kan nÌvnes: "Der var bud efter dem: Fire skÌbneberetninger fra 30'ernes revolutionÌre miljø" (1994) "Her kommer fra dybet den mørke armÊ" (1995), "Gustav Munch-Petersen og den spanske borgerskrig" (2007) og "Frihedens port" (2013).