(0)

Hans Christian

audiobook & e-book


”Se, sĂ„ blev jeg fĂždt!”

I Jesper Wung-Sungs roman om H. C. Andersen fÄr - eller tager - den store forfatter selv ordet. Vi fÞlger ham fra da han bliver fÞdt i et lille hus i Odense i 1805 til han som 14-Ärig rejser den lange og trange vej til KÞbenhavn i hÄbet om, at nogen dér vil opdage hans talent for at synge og optrÊde, sÄ han kan opnÄ den storhed, han ved venter pÄ ham ude i verden. Han er en grim Êlling, plaget af tvivl og hÄblÞshed, men samtidig lÞftet af sin ukuelige tro pÄ, at verden vil ham det godt.

Jesper Wung-Sung har til romanen lĂ„nt et vĂŠld af citater fra H.C. Andersen, ligesom skrivestilen bruger sĂŠrlige karakteristika fra hans skrift. Jo mere man ved om H.C. Andersens liv og forfatterskab, desto mere vil man genkende – men samtidig er romanen ogsĂ„ en universel coming of age-historie: Et barn vokser op i provinsen, og snart er denne verden ikke stor nok, barnet er blevet et ungt menneske, der lĂŠnges vĂŠk, og mĂ„ rejse til den store by for at fĂždes pĂ„ ny – som den skabning han nu vil vĂŠre.

Og sĂ„ selvfĂžlgelig alligevel ikke et hvilket som helst barn: Dette er Hans Christian Andersen! BĂ„de i egen og andres bevidsthed sĂ„ aparte – tĂ„rnhĂžj og kropumulig, til grin og alligevel altid pĂ„ udkig efter en scene at optrĂŠde pĂ„ – at det efterlader alle hovedrystende mĂ„llĂžse: hvilket underligt barn!


Narrator: Jesper Wung-Sung
Duration: