(24)

Hetken hohtava valo

audiobook & e-book


Itkosen uusi romaani on yhtÀ aikaa suuri ja intiimi sukupolvitarina, jonka tapahtumat liikkuvat Suomessa ja maailmalla 1950-2000-luvuilla.

Koukuttavan tarinan keskiössÀ ovat itsevarma, menestynyt elektroniikkakauppias Esko, joka palvoo amerikkalaista elÀmÀnmuotoa ja uutta tekniikkaa, sekÀ hÀnen epÀvarma, elÀmÀlleen suuntaa etsivÀ toimittajapoikansa Esa.

Mittakaavaltaan ja otteeltaan Kohti-romaania (2007) muistuttava romaani saa taustakseen puolen vuosisadan aikana tapahtuneen murroksen Suomessa: jÀlleenrakennuskauden toimelias maa, jossa uudet kodinkoneet merkitsivÀt edistystÀ ja onnea, vaihtuu vuosikymmenten mittaan kriisien ja tyhjenevien unelmien virtuaalitodellisuudeksi.

Kun perheen vaiheita aletaan kelata auki, sotkuisilta VHS-nauhoilta löytyy paljon muutakin kuin Calgaryn olympialaisten kohokohtia. ”Me kaikki ehdimme olla vĂ€hĂ€n mitĂ€ sattuu, elĂ€mĂ€ on niin pitkĂ€, hetkiĂ€ niin paljon. Ihmiset ovat pinnalta katsoen yksinkertaisia, kaikki muuttuu monimutkaiseksi kun heihin kunnolla tutustuu.”


Narrator: Aarne Linden
Duration: