(0)

Hirret ristiin ja taloksi

E-book


Ristikkotalo on maailman vanhin talotyyppi, joka on Suomessa kokonaan unohdettu. TÀllaiseen taloon tehdÀÀn kantava runko hirrestÀ ja tÀytetÀÀn vÀlit eristeellÀ. Nykymateriaaleilla toteutettuna ristikkotalo on edullisin tapa rakentaa nykyiset rakentamismÀÀrÀykset tÀyttÀvÀ aito, terveellinen ja vankka puinen omakotitalo.

Teos kertoo Loviisaan tÀllÀ tavalla tehdyn mallitalon rakentamisen vaiheet, yksityiskohtaiset ratkaisut ja jokaisen rakennustoimenpiteen todelliset kustannukset. Mukaan mahtuvat myös monet vaihtoehtoiset, tavanomaisia edullisemmat työtavat ja materiaalivalinnat sekÀ koetalon ensimmÀisen asumisvuoden kokemukset. KÀytÀnnönlÀheinen kirja kuuluu siksi jokaisen puutaloa suunnittelevan tai rakennuttavan kÀsikirjastoon ja soveltuu myös alan opetukseen.

Kirjan kirjoittaja, diplomi-insinööri Kari Ojala (s. 1952) on ikÀnsÀ suunnitellut ja rakennuttanut erilaisia rakennusperintöÀ kunnioittavia puutaloja ja kirjoittanut useita puurakentamisen oppikirjoja. HÀnen kynÀstÀÀn on myös suuren suosion saavuttaneen Insinöörin keittokirja.