(1)

Hotell Angleterre

E-book


Marie Bennetts debutroman Ă€r ett storslaget drama om Sverige under andra vĂ€rldskriget – om vĂ€nskap, kĂ€rlek, uppror och svek – och om hur krig kan pĂ„verka ett neutralt land.

Sverige, 1940. Andra vÀrldskriget rasar i Europa och nygifte Georg Lindkvist blir inkallad för att försvara grÀnsen mot Finland. Han hamnar i ett militÀrlÀger i Norrbotten, dÀr han inte bara mÄste överleva temperaturer pÄ minus 40 utan ocksÄ ett sadistiskt befÀl. HÀndelserna i lÀgret leder till uppror och blodspillan och till att Georg slutligen blir internerad pÄ falska grunder.

VÄren 1943 blir Georgs övergivna fru Kerstin vÀn med den gÄtfulla Viola hemma i Malmö. Trots sina olikheter kommer de varandra nÀra, och sÄ smÄningom inleder de en passionerad kÀrleksrelation. Men den glamorösa Viola bÀr pÄ mÄnga hemligheter och ibland försvinner hon utan förklaring. Kerstins osÀkerhet förvandlas med tiden till brinnande svartsjuka och hon börjar leta efter bevis pÄ Violas otrohet. Men de dubbla lojaliteter hon upptÀcker strÀcker sig mycket lÀngre Àn hon kunnat ana och innebÀr en fara för henne sjÀlv.

NĂ€r Georg Ă„tervĂ€nder hem efter fyra Ă„r plĂ„gas han av minnena frĂ„n SvartnĂ€set. Han försöker anpassa sig till sitt gamla liv, men med stĂ€mpeln ”samhĂ€llsfiende” pĂ„ sig Ă€r det inte lĂ€tt. Medan Georg drömmer om hĂ€mnd, plĂ„gas Kerstin av hur relationen med Viola tog en Ă€nde med förskrĂ€ckelse. Ganska snart upptĂ€cker hon att nĂ„gon följer efter henne. NĂ„gon som kĂ€nner till hennes och Violas förbjudna kĂ€rlek och som hotar att avslöja sanningen. För att kunna gĂ„ vidare och ha en chans att rĂ€dda sitt Ă€ktenskap, mĂ„ste bĂ„de Kerstin och Georg göra upp med det förflutna.