(0)

Hunden i historien

E-book


Hunden i historien er ikke nogen almindelig hundebog. Den begynder i hundetidernes morgen og ender i gÄr, og den handler bÄde om hunden og dens mennesker.

Menneskets bedste medhjÊlp og Êldste husdyr har vÊret sammen med os i 12.000 Är - mindst. Hunden har gjort hele udviklingen med fra stenalder til nutidens tekniske verden, og i Ärtusinder var den uundvÊrlig for mennesket til livets opretholdelse. Den kom med pÄ jagt for at finde, fange og nedlÊgge byttet, sammen med hyrderne holdt den styr pÄ kvÊg og fÄr, og hjemme vogtede den hus og indbo mod ondskab og ildlÞs. Hunden delte sine menneskers liv i den grad, at den blev mere ven end husdyr.

I det gamle Ægypten var en af guderne en hund, vore egne stenalderforfĂŠdre kunne finde pĂ„ at begrave en hund, som var den en hĂžvding, og i mange samfund til forskellige tider fulgte hunden sin herre i dĂžden. Ingen var alene i selskab med sin hund, og intet andet dyr fik som den symbolvĂŠrdi og blev centrum for myte og sagn. Hundens vilkĂ„r gennem tiderne afspejler de samfund, den levede i.