(0)

Hyppyniekat

audiobook & e-book


Kirppu, heinÀsirkka ja hanhi kilpailevat siitÀ, kuka osaa loikata korkeimmalle. Kaikki ovat tunnettuja hyppytaidoistaan, mutta vain yksi voi olla voittaja. LisÀksi kuningas on pÀÀttÀnyt, ettÀ paras hyppÀÀjÀ saa mennÀ naimisiin hÀnen tyttÀrensÀ, prinsessan kanssa. Kuka nÀistÀ kolmesta selviytyy tehtÀvÀstÀ?

Tanskalaisen sadunkertojan H. C. Andersenin fantasiakertomus vuodelta 1845 on opettavainen kertomus, joka tempaisee mukaansa kaikenikÀiset lukijat.

Tanskalainen Hans Christian Andersen (1805–1875) eli H.C. Andersen oli kirjailija ja Tanskan kansallisrunoilija, joka tunnetaan erityisesti lastensaduistaan. 1800-luvulla vaikuttanut kirjailija kirjoitti uransa aikana myös matkakuvauksia, nĂ€ytelmiĂ€, runoja ja romaaneja. Andersen sai vaikutteita työhönsĂ€ lukuisilta ulkomaanmatkoiltaan, ja hĂ€nen kertomuksilleen ovat ominaisia fantastiset elementit, koskettavat kohtalot ja jopa yllĂ€ttĂ€vĂ€t opetukset. Andersenin saduista on tehty lukuisia elokuvia, televisiosarjoja, nĂ€ytelmiĂ€ ja oopperoita. HĂ€nen luetuimpiin tarinoihinsa lukeutuvat muun muassa Keisarin uudet vaatteet (1837) ja Lumikuningatar (1844). Yksi tunnetuimmista sovituksista on Disneyn animaatioelokuva Pieni merenneito (1989) joka perustuu Andersenin samannimiseen satuun vuodelta 1837.