(0)

Hyvinvointia rakentamassa : Orionin vuosisata

E-book


Orionin vuosisata

Orionin lÀÀkkeet ovat olleet olennainen osa suomalaista terveydenhoitoa jo sadan vuoden ajan. Monet vakavat sairaudet ja kansantaudit ovat kadonneet kokonaan, ja nykyÀÀn suomalaiset elÀvÀt terveempinÀ yhÀ pidempÀÀn. Samaan aikaan esiin on noussut kokonaan uusia sairauksia, ja suhtautumisemme niin sairauteen kuin terveyteenkin on muuttunut.

Hyvinvointia rakentamassa kuvaa Orionin taivalta modernisoituvassa Suomessa suomalaisten kohenevan terveyden ja yhtiön valmistamien lÀÀkkeiden kautta. SitÀ, kuinka Orionin lÀÀkkeet ovat muovanneet suomalaisten elÀmÀÀ. Samalla seurataan Orionin kasvua kansainvÀliseksi lÀÀkeyhtiöksi ja yhdeksi kotimaisen kemianteollisuuden kÀrkinimeksi. Sadassa vuodessa pienestÀ, kolmen miehen perustamasta lÀÀketehtaasta on kasvanut suomalainen instituutio ja kansainvÀlinen yhtiö, jonka tuotteita kÀyttÀvÀt miljoonat ihmiset ympÀri maailmaa.

VTT Antti Parpola on yrityshistorioitsija, ja FT Timo Joutsivuo Helsingin yliopiston dosentti, joka on erikoistunut lÀÀketieteen historiaan.

TÀmÀ sÀhkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.