(39)

Ihmepoika Leon

audiobook & e-book


Tarina pojasta, josta tulee futismaailman kirkkain tÀhti.

”Leon Brown on jumalten lahja jalkapallolle.” Morning Express

13-vuotias Leon Brown asuu sukulaisperheensÀ luona pikkukaupunki Westonissa Isossa-Britanniassa. HÀnen ÀitinsÀ on kuollut pian Leonin syntymÀn jÀlkeen, ja hÀnen isÀnsÀ ympÀrillÀ on leijunut aina salaperÀisyyden verho. Leon pelaa puistopelejÀ aikamiesten kanssa ja kuvaa omaksi ilokseen kikkailuvideoita tubeen. Lontoon suurseura Hammersmith Unitedin kykyjenetsijÀ sattuu nÀkemÀÀn Leonin videot ja vaikuttuu nuoresta taiturista. Lahjakas nuorukainen pestataan Hammersmithin akatemiaan, ja pian koko futismaailma tuntee Leonin nimen. Kaikki tuntuvat haluavan palan hÀnen loistavasta tulevaisuudestaan, eikÀ menneisyyskÀÀn jÀtÀ Leonia rauhaan. Valokeilassa olemisessa ja unelman saavuttamisessa on kÀÀntöpuolensa, ja Leon saa huomata, ettÀ elÀmÀssÀ kaikki ei pyöri vain jalkapallon ympÀrillÀ.

Jukka Behmin nuortenromaani on kiinnostava kurkistus futismaailman kulissien taakse. Taidokkaasti kirjoitettu tarina, mielenkiintoiset henkilöhahmot ja hauska pilke rivien vÀlissÀ imaisevat lukijan mukaansa ensi riveiltÀ alkaen. Futismaailman kiemuroiden taustalta paljastuu nuoruuden tÀrkeitÀ teemoja, kuten itsenÀistymistÀ, kilpailua, ystÀvyyttÀ, epÀonnistumisen pelkoa ja nÀyttÀmisen halua.

Ihmepoika Leon oli lasten ja nuorten Finlandia-palkintoehdokkaana ja voitti Topelius-palkinnon.

”TĂ€ynnĂ€ mestarillisia juonenkÀÀnteitĂ€, upeita henkilöhahmoja ja jĂ€nnittĂ€viĂ€ pelitilanteita.”

”PitÀÀ otteessaan myös lukijan, jonka on vaikea asettua tekstin ÀÀreen.”

Finlandia-palkinnon valintalautakunta

Jukka Behm (s. 1973) on kirjailija ja toimittaja. HÀnen esikoisromaaninsa Dr. Mumbai voitti Tammen ja Bonnierin pohjoismaisen romaanikilpailun 2007. Nuortenromaanit Pehmolelutyttö (2017) sekÀ Ihmepoika Leon (2023) olivat lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaina. Ihmepoika Leon oli myös Topelius-palkintoehdokas. Behmin romaani EikÀ yksikÀÀn joka hÀneen uskoo (2018) oli Nuori Aleksis -palkintoehdokkaana. Behmin romaanien kÀÀnnösoikeuksia on myyty useisiin maihin.


Narrator: Panu Kangas
Duration: