(0)

Indblik i et forfatterskab

E-book


Indblik i et forfatterskab er Kaj Therkelsens statusopgĂžrelse over sit forelĂžbige vĂŠrk og i bredere forstand en refleksion over, hvad det vil sige at vĂŠre forfatter. Som den romanforfatter han er, har han valgt fiktionen til sit projekt frem for afhandlingens form.

To af hans romaner har kvindelige hovedpersoner. De beslutter at mÞdes pÄ den enes adresse. De to mandlige hovedpersoner, som figurerer i to andre romaner, sÊtter ligeledes hinanden i stÊvne. I deres samtaler fortÊller de om, hvorfor de valgte at handle, som de gjorde, og hvilke konsekvenser det fik for deres liv.

Forfatteren opsÞger ogsÄ en af sine trofaste lÊsere, som har lÊst alle hans fem romaner. Det bliver til en rÊkke refleksioner over, hvordan forfatteren fik ideerne til handling og persongalleri, og vi hÞrer ogsÄ om, hvordan det fÞles at opfinde personer og rÄde over deres liv og tanker.

Indblik i et forfatterskab er en bog for alle dem, der gerne vil vide mere om, hvordan fiktive universer opstÄr og udvikler sig.

Uddrag af bogen

Kaj Therkelsen har skrevet fem romaner. En vinterdag, hvor det er isnende koldt, fordi blÊsten er hÄrd udenfor, fÄr han lyst til at gÞre de fÞrste notater til roman nummer seks. Venner og familie har lÊst de fem romaner, men han savner en tilbagemelding pÄ, hvorvidt de synes, at hans romaner kvalitetsmÊssigt er pÄ niveau med de romaner, som er blevet bestsellere. Er det, fordi de mennesker, som er tÊt pÄ ham, synes, at det er svÊrt at tale med ham om noget, som mÄske er inspireret af hans private tanker og fÞlelser, at de er karrige med at udtrykke sig detaljeret om hans forfatterevner? Men han har brug for prÊcise og Êrlige udmeldinger. Selv om disse kan vÊre hÄrde og ubarmhjertige, bliver han jo ikke en bedre skribent, hvis folk ikke vil gÞre ham ked af det. SÄ fÄr han en ide, som han synes er original og mÄske ogsÄ usÊdvanlig. Han vil spÞrge de fire hovedpersoner i fire af sine fem romaner om, hvordan de har oplevet at blive til hans figurer. Han vil lade dem mÞdes to og to.

Om forfatteren

KAJ THERKELSEN (f. 1948) er uddannet lÊrer og underviste pÄ privatskoler i Odense. I 1992 uddannede han sig til psykolog, hvilket han har arbejdet som siden. Indblik i et forfatterskab er hans sjette bogudgivelse.