(0)

Intuition

E-book


"Det er en iagttagelse mange filosoffer har bygget pÄ, at vor viden, efter at den har hÊvet sig fra sit fÞrste stadium af endnu ret tilfÊldig iagttagelse og derpÄ er gÄet over til strengt begrebsmÊssig logisk, abstrakt tÊnkning, igen synes at Êndre karakter, og at den, netop nÄr den har nÄet sin hÞjeste fuldkommenhed, nÄr den er trÊngt dybest ned og kommet tingenes vÊsen nÊrmest, da igen er blevet konkret og umiddelbart anskuende, som om vi sÄ tingene for os med et indre Þje."

"Intuition" er ikke bare Hans Larssons debut, den rammer ogsÄ kernepunktet for hans filosofi og er et smukt startskud pÄ et langt forfatterskab dedikeret til studiet af menneskets fineste Ändsevne. Som Hans Larsson selv udtalte det i 1912, gjorde hans syn pÄ intuition sig gÊldende i nÊsten alt, han har skrevet.

Hans Larsson (1862-1944) var en svensk forfatter, humanist og professor i filosofi ved Lund Universitet. Hans Larsson skrev et vĂŠld af bĂžger om filosofi, psykologi og poesi og var blandt andre optaget af filosofferne Immanuel Kant og Baruch Spinoza.