(0)

Isbrud

E-book


Gletsjerforskeren Zeno, hovedpersonen i Isbrud, har for at studere isen i dens rene uspolerede form forladt sit universitet i Schweiz og taget hyre som rejseleder pÄ et krydstogtskib, som sejler velbeslÄede turister pÄ sightseeing til Antarktis. Af kÊrlighed til is og i hÞj grad ogsÄ til den filippinske kvinde, der arbejder ombord, lader Zeno sig ansÊtte pÄ krydstogtskibet igen Äret efter.

Undervejs fra Ildlandet til den antarktiske kyst opstÄr en rÊkke kedelige episoder, der gÞr Zeno mere og mere forbitret. Passagerernes dumhed, deres uforsvarlige skÞdeslÞshed og respektlÞse trampen rundt i den antarktiske biotop gÞr ham fortvivlet. En fortvivlelse, der bliver til raseri, da en populÊr land art-kunstner ankommer for at iscenesÊtte en gigantisk klimaevent: Krydstogtets passagerer skal anbringes pÄ isen, sÄ de set fra luften danner et gigantisk SOS.

Konfronteret med dette letkÞbte og komplet tandlÞse protestshow indser Zeno, at der mÄ tages anderledes radikale midler i brug. Han forbereder en desperat og fatal handling, hvis budskab medierne dog ikke forstÄr; det drukner i nyhedsstrÞmmen sendt i dag glemt i morgen.

Ilija Trojanow f. 1965 i Bulgarien hvorfra hans familie flygtede til Vesttyskland. Han boede i store dele af sin barndom i Kenya. Trojanow har udgivet flere romaner og modtaget adskillige litterÊre priser. Verdenssamleren, Ilija Trojanows internationale bestsellerroman, udkom pÄ dansk i 2011.