(0)

Johtolanka

E-book


Asentaja Vihtori Tuurna on korjailemassa sÀhköjohtoja myrskyn jÀljiltÀ, kun hÀn tarkistaa, ettÀ hÀnen rahantÀyteinen lompakkonsa on varmasti tallella. Koko hÀnen omaisuutensa on tuossa lompakossa, mikÀ on muillakin hyvin tiedossa. Pian hÀnet kuitenkin kolkataan tajuttomaksi, ja kello ja lompakko viedÀÀn. Paikalle vahingossa saapuva Konstaapeli Puranen kiinnostuu tapauksesta, etenkin kun Tuurna kertoo antavansa rikollisen kiinniottajalle ja rahojen palauttajalle palkkioksi viisi tuhatta markkaa...

"Johtolanka" on Outsiderin eli Aarne Haapakosken samannimisen jÀnnityskokoelman nimikkotarina. KylmÀÀviÀ hahmoja ja piinaavia yllÀtyksiÀ tarjoava kokoelma sisÀltÀÀ myös muun muassa tarinat "Slim ryömii" ja "AavekonekivÀÀri".

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.