(19)

Kan du vissla, Johanna

audiobook


Berra önskar sig en morfar – en som man kan Ă€lska, som bjuder pĂ„ kaffe och som kan lĂ€ra en vissla. Som tur Ă€r vet hans vĂ€n Ulf ett stĂ€lle som Ă€r fullt av gamla gubbar. PĂ„ Ă„lderdomshemmet hittar de en ensam farbror som heter Bertil och visst kan han tĂ€nka sig att vara morfar! Berra och Uffe fĂ„r berĂ€tta vad man gör som morfar, och Berras nya morfar försöker lĂ€ra honom att vissla.

Kan du vissla Johanna Àr en Àlskad klassiker! Varje jul samlas familjer runt om i landet för att titta pÄ filmatiseringen av den prisbelönta boken, med Per Oscarsson i rollen som Berras nya morfar.

Ulf Stark Àr en av Sveriges största barn- och ungdomsförfattare som 1984 slog igenom med DÄrfinkar och Dönickar. Kan du vissla Johanna kom ut för första gÄngen 1992 dÄ den nominerades till Augustpriset och strax dÀr efter filmatiserades. Flera av Ulf Starks böcker har illustrerats av Anna Höglund och tillsammans har de tilldelats priser som Heffaklumpen och Deutscher Jugendliteraturpreis.

Kan du vissla Johanna Àr en fin berÀttelse om vÀnskap mellan generationer, kÀrlek, liv och död som aldrig upphör att fÀngsla och som passar sÄvÀl unga som gamla lÀsare.