(0)

Kassen stemmer alle ugens dage

E-book


Nina, Lone og Rebecca er kollegaer i supermarkedet Alkøb. De er büde underlagt mÌnds vilje i hjemmet og pü arbejdspladsen. Nina kÌmper med en kontrollerende eksmand. Lones mand kan ikke lide, at hun har noget for sig selv. Den lidt yngre Rebecca kÌmper for at blive taget seriøst af mÌnd. Deres chef Jørgensen og kunderne i butikken hundser med dem, og lønnen er ovenikøbet ussel. Men da der en dag kommer en Ìldre skuespillerinde pü besøg i butikken, forandrer alting sig. Skuespillerinden med den blü hat og den usÌdvanlige karisma fascinerer Nina, Lone og Rebecca, og de ender med at spise middag hos hende. Da hun efterfølgende findes død, stür kassedamerne tilbage med indre rystelser. Pludselig stemmer alting ikke som sÌdvanligt. Den fastlüste tilvÌrelse er blevet püvirket af en poetisk kraft.

"Kassen stemmer alle ugens dage" er en skildring af kvindeliv og kvindeskĂŚbner og ikke mindst af de samfundsnormer, som kvinder har vĂŚret og stadig er underlagt. I kampen mod de patriarkalske krĂŚfter, der styrer dem, opbygger kvinderne i romanen en fĂŚlles forstĂĽelse og solidaritet pĂĽ trods af deres forskelligheder.

"En poetisk lille roman, der siger noget om kvindens vilkür" - Inge M. Ejsing, Lektørudtalelse

Lisbeth Bendixen (1923-2004) var en dansk forfatter og lyriker. Hun debuterede officielt som digter i 1958, da hun fik en rÌkke digte udgivet i tidsskriftet "Hvedekorn", men det var først i 1975, da da hun vandt Politikens Kronikkonkurrence, at hun for alvor sprang ud som forfatter. rnSiden skrev Lisbeth Bendixen en rÌkke anmelderroste romaner, og hendes arbejde er flere gange blevet belønnet med legater fra Statens Kunstfond.