(0)

Kattbarnen

E-book


Emma Nordlanders debutroman Kattbarnen utspelas nÄgonstans i SmÄland. I centrum stÄr tre syskon, Amos, Dalia och lilla Ella. PÄ ytan kanske de ser ut som en familj som alla andra. I sjÀlva verket har deras tillvaro fullstÀndigt rasat samman.

Amos besöker sin lillasyster Dalia pÄ sjukhuset. Hon ligger i den sjuksal dÀr deras mor ett Är tidigare gick bort i cancer. Det stÄr tydligt att Dalia har försökt att ta livet av sig. VÀl hemma igen avtÀcks vad som har hÀnt sedan moderns död. Deras far har under sorgearbetet helt enkelt lÀmnat barnen Ät sitt öde. En lapp om att han Äkt till Danmark Àr allt han lÀmnar efter sig.

Det blir barnens ansvar att överleva pÄ egen hand. Amos har jobb pÄ fabriken och Dalia tar hand om den arton mÄnader gamla Ella. De blir en egen familj, de tre syskonen, med allt vad det innebÀr. Men det sker pÄ bekostnad av sÄ mycket. Dalia mÄste ge upp skolan och Amos tvingas slita hÄrt för att fÄ pengarna att rÀcka.

FrÄgan Àr hur lÄng tid det tar innan folk pÄ bygden börjar ana vad som pÄgÄr. Och kommer deras pappa nÄgonsin tillbaka? Kan eller borde de i sÄ fall förlÄta honom? FrÄgan Àr om de förmÄr bli en familj som alla andra, en familj som denna gÄng klarar av att sörja och att leva tillsammans.