(4)

Kaukana jossain onnenmaa

E-book


Romaani onnen etsijöistÀ

Työterveyspsykologi Otto Marras on 39-vuotias, kun kaksi hÀnen elÀmÀnsÀ naista jÀttÀÀ hÀnet. Eloisa-vaimo lÀhtee luomaan uutta uraa Tampereelle ja Oton Àiti Kaarina lumoutuu plastiikkakirurgiasta. Otto jÀÀ asumaan helsinkilÀiseen kerrostalokolmioon murrosikÀisen Valo-pojan kanssa. HÀnen niskoilleen jÀÀ myös Kaarinan rapistuvasta rintamamiestalosta huolehtiminen. Oma keski-ikÀ uhkaa, vaikka Otto luuli olevansa immuuni ikÀkriiseille. Otolla on haave: hÀn haluaa kirjoittaa kirjan onnellisuudesta. MitÀ onni on? Kokemukset, muistot ja teoriat kasvavat Oton pÀÀssÀ uusiksi kuvioiksi. Niiden valossa hÀn yrittÀÀ ymmÀrtÀÀ ÀitinsÀkin elÀmÀÀ.

Kaarina on tullut Àidiksi nuorena 1970-luvun alussa. VuosikymmeniÀ piilotetut toiveet nousevat pintaan, kun Kaarina vanhenee. MitÀ tapahtuu, kun Kaarina pÀÀttÀÀ hypÀtÀ uuteen ja muuttaa elÀmÀnsÀ? Johanna Venho kuvaa tarkasti elÀmÀn taitekohdissa itseÀÀn etsiviÀ ihmisiÀ.

Johanna Venho on kirjailija, joka on julkaissut niin runo- ja lastenkirjoja kuin romaaneja. HÀnen runojaan on kÀÀnnetty useille eurooppalaisille kielille. TyöstÀÀn hÀn on saanut muun muassa Katri Vala ja Einari Vuorela -palkinnot.