(0)

Knagsted

audiobook & e-book


"Knagsted" følger op pü persongalleriet fra "Livsens ondskab" og har som hovedpersoner vennerne nihilisten Knagsted og den godhjertede, naive Clausen. De to tager sammen pü en lÌngere udenlandsrejse, der blandt andet fører dem til Berlin, Dresden og kurbadene i Karlsbad og til mødet med en rÌkke komiske personligheder. Makkerparret er, trods uadskilleligheden, uenige om alt og diskuterer rejsen igennem smü og store hÌndelser. Romanen emmer af den bidende sarkasme og tragiske humor, der har gjort Wieds bøger om Knagsted sü populÌre. "Knagsted" kan lÌses som andet bind i Gammelkøbing-trilogien, der ogsü tÌller "Livsens ondskab" og "Pastor Sørensen & co.".

"Knagsted" kan lÌses som andet bind i Gammelkøbing-trilogien, der ogsü tÌller "Livsens ondskab" og "Pastor Sørensen & co.".

Gustav Wied (1858-1914) var en nüdesløs revser af det bedre borgerskab og af dets, ifølge ham, udtalte degeneration. Med en svaghed for det skandaløse udfoldede han spÌndingen mellem borgerskabets kønsforskrÌkkede harme og samtidige betagelse af den mere vulgÌre livsstil. Og det var ikke uden omkostninger: pü et tidspunkt røg han nogle uger i fÌngsel, dømt for litterÌr usÌdelighed. Wied giver et morsomt indblik i 1900-tallets Danmark, men under hans satiriske bid ligger en fortvivlelse. En desillusioneret pessimists forsøg pü at hündtere livets meningsløshed med humor.

VĂŚrkernes sĂŚrlige konstellation af det tidstypiske og det almenmenneskeligt har sikret dem klassikerstatus og eviggyldig relevans.


Narrator: Troels Møller
Duration: