(0)

Kukkivia hautoja

E-book


Viisi nuorukaista jÀÀ aamuyöllÀ keskustelemaan luokkakokouksen jÀlkeen. SisÀllissodan pÀÀttymisestÀ ei ole kulunut kuin tovi, ja ystÀvykset muistelevat sodan vaiheita. HeistÀ yhtÀ, Arkkienkeliksi kutsuttua Mikaelia, painaa kauhea muisto sodan taisteluista. SyvÀ huoli ystÀvÀn surusta valtaa koko porukan, kun he jatkavat yön selkÀÀn. Miten jatkaa elÀmÀÀ sodan painolasti harteilla?

"Kukkivia hautoja" on postuumisti julkaistu kokoelma Eino Hosian jÀlkeenjÀÀneitÀ novelleja, jotka kuvaavat koskettavasti ja taidokkaasti kurjuutta, sodan aiheuttamaa tuskaa ja kaipuuta kotiin. Teos sisÀltÀÀ kertomukset "Veli Murhe ja minÀ", "Luokkakokouksen jÀlkeen", "ElÀmÀ ja leipÀ" sekÀ "Kirkastusvuorelle".

Eino Hosia (1905–1941) oli suomalainen kirjailija, joka laati ensin pakinoita ja novelleja sekĂ€ vuonna 1937 esikoisteoksensa KypsynyttĂ€ viljaa. Hosian teokset pohjautuvat muun muassa kotiseutukuvauksiin, maatalousyhteiskunnan köyhien elĂ€mÀÀn sekĂ€ kirjailijan omiin sotakokemuksiin. Hosia kaatui jatkosodan taisteluiden alussa ja on ainoa toisessa maailmansodassa kaatunut, jo ennen sotia merkittĂ€vĂ€ksi arvioitu suomalainen kirjailija.