(10)

Kullersten

audiobook & e-book


Doften av grus och sand. Det smakade unket och kÀndes som om det vÀxte sig allt större i munnen. Ljudet av rullande smÄsten som krasade mellan tÀnderna skar gnisslande i huvudet. Kroppen var lam och det kÀndes som om den sögs ned i marken.

Hon öppnade ögonen och det första hon sÄg var bara kullersten, meter efter meter som i en oÀndlighet. Hon hade aldrig sett gatan frÄn det hÀr perspektivet och försökte kisa för att se slutet av den, men det gick inte. Horisonten uppenbarade sig bara som en grÄskimrande ridÄ med varken början eller slut.

Allt tar sin början nÀr en kvinna blir offer för en olycklig hÀndelse i de centrala delarna av en mellanstor by i ett Sverige för lÀnge sedan. BerÀttelsen tar oss sedan tillbaka till tiden före olyckan och till en tid som för oss Àr svunnen nu, men som fortfarande starkt genomsyrar mycket av vÄr samtid idag.

Boken "Kullersten" har kommit för att landa i sinnet pÄ flera sÀtt. Den rymmer berÀttelser om vacker och villkorslös romans, starka familjeband och om lÀkande krafter genom kÀrleken till livet. Men ocksÄ om destruktiva relationer och hur vi kan vÀlja kÀrleken framför allt det som gör oss ont. Kullersten lyfter budskapet om att vi alla förtjÀnar att vara lyckliga.


Narrator: Hanna Schmitz
Duration: