(164)

Kuolema merkitsee omansa

audiobook & e-book


Onko Brighton saanut ensimmÀisen sarjamurhaajansa?

Roy Grace kadonneiden nuorten naisten jÀljillÀ.

Nick Walton saa tyttöystÀvÀltÀÀn Logan SomervilleltÀ puhelun, joka jÀttÀÀ hÀnet avuttoman kauhun valtaan. HÀtÀÀntynyt Logan ehtii kertoa ajaneensa kotitalonsa maanalaiseen parkkihalliin, jossa hiippailee oudosti kÀyttÀytyvÀ mies. Sitten kuuluu kirkaisu, ja puhelu katkeaa. Poliisit ovat paikalla minuuteissa, mutta hÀmÀrÀstÀ parkkihallista löytyy vain Loganin auto ja hÀnen puhelimensa.

Samana pÀivÀnÀ tietyömiehet löytÀvÀt kaivamansa asfaltin alta 30 vuotta aiemmin kadonneen nuoren naisen jÀÀnnökset.

Tapauksilla ei aluksi nĂ€ytĂ€ olevan mitÀÀn yhteistĂ€. Pian Brightonissa katoaa toinenkin nuori nainen ja löytyy taas yksi uhri vuosikymmenten takaa. Koko kauhistuttava kuvio alkaa piirtyĂ€, kun tunnetun lontoolaisen psykiatrin vastaanotolle ilmestyy outo mies, joka sanoo omaavansa tĂ€rkeÀÀ tietoa Logan Somervillen tapauksesta. HĂ€n suostuu kuitenkin paljastamaan vain yhden asian. Pian rikosylikomisario Roy Grace saa todeta, ettĂ€ tĂ€mĂ€ yksi asia on avain sekĂ€ nykyisyyden ettĂ€ menneisyyden rikoksiin. Tarinassa vilahtaa myös suomalainen huumepomo Jorma Mahlanen, ”The Slippery Finn”, jolla on kodin turvana neljĂ€ isoa rottweileria.

BrittijÀnnityksen mestarin Peter Jamesin Roy Grace -dekkarisarjassa seurataan brightonilaispoliisin rikostutkimuksia ja hÀnen ajoittain traagisia tapahtumia sisÀltÀvÀÀ yksityiselÀmÀÀnsÀ. Kuolema merkitsee omansa on vangitsevan sarjan 11., itsenÀinen osa. Roy Grace -dekkareista tehdÀÀn Englannissa suosittua televisiosarjaa, jota esitetÀÀn myös Suomessa.

Peter James on yksi maailman suosituimmista rikoskirjailijoista. HÀn toimii lÀheisessÀ yhteistyössÀ Sussexin poliisin kanssa,

ja hÀnen kirjojaan on kiitetty siitÀ, ettÀ ne tarjoavat ainutlaatuisen autenttisen nÀköalan nykyaikaiseen poliisityöhön. James on palkittu yli 40 kirjallisuus- ja ÀÀnikirjapalkinnolla, ja hÀnen kirjojaan on kÀÀnnetty perÀti 38 kielelle ja myyty jo yli 30 miljoonaa kappaletta.


Narrator: Martti Ranin
Duration: