(263)

Kuolemanlaakso

audiobook & e-book


Kun yksi taklaus hajottaa elÀmÀn.

Tommi Kovasen selviytymistarina Kuolemanlaakso kertoo jÀÀkiekkoilijan elÀmÀstÀ, liigakiekon armottomuudesta, taklausten ja aivovammojen seurauksista sekÀ herrakerhojen vaietuista sopimuksista.

26. tammikuuta 2013 Rauman Lukon puolustajalla Tommi Kovasella on edessÀ peli Bluesia vastaan. Ottelun pitÀisi olla aivan tavallinen, samanlainen kuin yli 500 kertaa aiemmin Kovasen liigauran aikana. Kovanen kuitenkin taklataan rajusti takaapÀin, eikÀ mikÀÀn ole sen jÀlkeen kuten ennen.

Seuraamuksia tÀstÀ taklauksesta ei tule muille kuin Kovaselle: hÀnellÀ diagnosoidaan aivovamma, joka pakottaa hÀnet lopettamaan uransa. Kukaan ei ota vastuuta tapahtuneesta, ja Kovasta kehotetaan olemaan asiasta hiljaa. Vamman seurauksena Kovasen tunteet alkavat kadota, ja vÀsymys tuntuu lamaannuttavalta. Lehdistölle ja lÀheisille hÀn uskottelee kaiken olevan hyvin - mutta hÀnen elÀmÀnsÀ hajoaminen ja syöksy kuolemanlaaksoon on vasta alkanut.

Pohjan saavutettuaan Kovanen aloittaa paluun elÀmÀÀn. PÀivÀ kerrallaan, levÀten ja hetkessÀ hengittÀen hÀn opettelee olemaan oma uusi itsensÀ. Mies joka rakasti kiekkoa, hengitti peliÀ ja eli luistelusta, on joutunut nyt hyvÀksymÀÀn, ettÀ hÀn elÀÀ loppuelÀmÀnsÀ aivovamman kanssa.

Tommi Kovanen (s. 1975) on kotoisin PieksÀmÀeltÀ. HÀn aloitti pelaajauransa Kalpan riveissÀ ja pelasi 20-vuotisen liigauransa aikana myös Pelicansissa, JYPissÀ, Jokereissa, Tapparassa, Lukossa ja HIFK:ssa, jossa Kovanen voitti myös Suomen mestaruuden. LisÀksi hÀn on pelannut Italiassa ja SveitsissÀ.

HelsinkilÀinen Jenny Rostain (s. 1982) eli vuosia New Yorkissa opiskellen ja uraa luoden. HÀn on ammatiltaan tietokirjailija, nÀyttelijÀ, kÀsikirjoittaja ja valokuvaaja. HÀnen jÀÀkiekkoilija Tommi Kovasesta kertova esikoisteoksensa Kuolemanlaakso oli arvostelu- ja myyntimenestys, ja se valittiin Vuoden urheilukirjaksi 2017. Rostain on myös kirjoittanut kirjan Liian rikki kuolemaan, joka kertoo vÀkivallan aiheuttamasta traumaperÀisestÀ stressihÀiriöstÀ, sekÀ Tommi Kovasen tarinaa jatkavan teoksen JÀÀkylmÀ. HÀnen uusin kirjansa Irti masennuslÀÀkkeistÀ ilmestyi tammikuussa 2021.

Vuonna 2022 Rostainilta ilmestyy kaksi uutta kirjaa: elokuussa ylivelkaantumiseen ja maksuhÀiriömerkintöihin pureutuva LuottohÀiriö ja marraskuussa ainutlaatuisesta hevimusiikkiproduktiosta ja sen jÀsenistÀ kertova Raskasta Joulua.


Narrator: Antti Jaakola
Duration: