(0)

La veu melodiosa

E-book


75 anys del naixement de Montserrat Roig. Nova edició de la seva darrera novel·la.

«Per a tu construiré un petit paradís. I totes les veus que hi sentiràs et seran melodioses». Amb la voluntat expressa d'allunyar el seu net dels mals del món, Malagelada confina des del naixement l'Espardenya al domicili familiar del passeig de Gràcia i s'assegura que només rebi notícia de les accions humanes bondadoses i que visqui envoltat de coneixements.

La concepciĂł distorsionada de l'exterior en quĂš creix, perĂČ, tĂ© conseqĂŒĂšncies importants quan l'Espardenya, un noi sensible i condicionat per una gran lletjor, decideix sortir al carrer per anar a la universitat. AllĂ  topa de ple amb el mĂłn real —els amics, el moviment estudiantil, l'amor, la pobresa— i ha d'afrontar la distĂ ncia entre el bĂ© i el mal, la veritat i la mentida, l'ideal i la realitat.

A La veu melodiosa (1987), Montserrat Roig, amb un to simbĂČlic i un gran alĂš poĂštic, indaga en la consciĂšncia individual i col·lectiva a partir d'un personatge universal, l'Espardenya —barreja del CĂ ndid volteriĂ , del prĂ­ncep Mixkin de Dostoievski i del Job bĂ­blic—, una novel·la original i Ășnica en la seva trajectĂČria.

"Novel·la original, Ășnica en la trajectĂČria de Montserrat Roig. L'autora va buscar i trobar una nova forma de narrar el mal que hi ha darrere els genocidis, l'extermini, la injustĂ­cia que clama al cel, l'horror tan incommensurable com el mateix DĂ©u i el miracle de seguir creient per tornar a crear una vegada mĂ©s, encara millor." BetsabĂ© Garcia