(24)

LĂ€gret

audiobook & e-book


Motvilligt hÀnger Hannah med sin kompis Emil pÄ ett konfirmationslÀger. Men nÀr den unga lÀgerledaren Amanda börjar intressera sig för Hannah, njuter hon ÀndÄ av att kÀnna sig speciell. Problemet Àr att hon inte tror pÄ Gud. Hannah slits mellan att vilja vara en del av gemenskapen och att tÀnka sjÀlvstÀndigt. Till slut tar lÀngtan att tillhöra över - och hon lÄtsas vara troende.

Men nĂ€r Hannah hittar den tystlĂ„tne Jonatan nedblodad i skogen, och han sedan försvinner frĂ„n lĂ€gret, blir Hannah skrĂ€ckslagen. Vad har egentligen hĂ€nt? StĂ€mningen förĂ€ndras i ett slag. De andra uppför sig mĂ€rkligt, de verkar rĂ€dda. Det Ă€r dĂ„ hon börjar ana det vĂ€rsta - att nĂ„got fruktansvĂ€rt finns i skogen, och att det Ă€r hon som lockat fram ondskan. Hon som ljuger, hon som inte kan tro 


Om Lena Ollmarks tidigare böcker:

"Trilogins första tvÄ delar, Inmurade och BrÀnnmÀrkta, Àr bland det lÀskigaste nÄgonsin i svensk skrÀck. (Aldrig mera trÀslöjd, sÀger jag bara.) Frostbitna följer sina föregÄngare tÀtt i hÀlarna med en krypande kyla som jagar Natta, Leo och Teddy."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter, om Firnbarnen


Narrator: Hannah Schmitz

Duration: