(0)

LEAN - implementering i danske virksomheder

E-book


Lean er pÄ alles lÊber. Men de fÊrreste ved prÊcis, hvad det er, og hvordan man rent praktisk arbejder med det.

Er det ikke noget med effektivisering og myreflittige japanere pÄ Toyota-fabrikkerne? Eller noget med nedskÊringer og fÊrre hÊnder om flere opgaver? Jo, men ikke kun, for lean handler om at arbejde smartere og ikke hÄrdere. Om at fjerne spild og bruge ressourcer pÄ at lave flere produkter eller hurtigere sagsbehandling, som kunden samtidig oplever som en forbedring. Samtidig giver det et mere meningsfyldt arbejde for medarbejderne og vÊkst for virksomheden.

LEAN - Implementering i danske virksomheder er den fÞrste danske bog med cases og eksempler pÄ, hvordan lean gennem de sidste fem Är er blevet indfÞrt pÄ vidt forskellige danske arbejdspladser.

Lean er fÞrst og fremmest en mentalitetsÊndring, som skal implementeres individuelt afhÊngig af virksomhedens grundlÊggende kultur. Forfatterne beskriver, hvordan lean kan Êndre arbejdslivet i industrien, i servicebranchen eller i den offentlige administration. Bogen gennemgÄr leanprincipperne, som de ser ud i en dansk virkelighed.

Lean anvendes bÄde i virksomheder inden for produktion, service og finans, pÄ forsikringsinstitutioner, i sundhedssektoren samt i byggeriet.