(3)

L'estiu circular

E-book


Una petita ciutat del migdia de França, una urbanitzaciĂł on viuen francesos de soca-rel barrejats amb immigrants, dues germanes adolescents que maten els dies d'estiu al centre comercial o a les piscines privades on es colen de nit. Els pares penquen per pagar la hipoteca de la casa unifamiliar, elles somien—fins que CĂ©line, la gran, queda embarassada. De qui? Es nega a dir el nom de l'amant, la rĂ bia del pare s'escalfa amb la canĂ­cula i es dirigeix a poc a poc contra el veĂ­, amic de sempre de les filles—i musulmĂ .

Una ploma esplĂšndida, un ritme de DJ, uns personatges amb qui el lector crea lligams profunds, i una sagacitat de sociĂČleg. L'estiu circular Ă©s molt mĂ©s que una novel·la negra: un viatge per la França que vota Front Nacional i un retrat magistral de l'adolescĂšncia contemporĂ nia.

Un llibre addictiu, que mantĂ© el suspens com a les millors sĂšries. Brunet s'autoritza a fer servir les cordes mĂ©s al lĂ­mit de la nostra societat. Quan l'acabes de llegir no odies cap dels seus personatges, nomĂ©s et trobes amb un problema inquietant: ara quĂš en farĂ s, d'aixĂČ?

Amb L'estiu circular, Marion Brunet ha fet el pas del juvenil a l'adult, i de pas ha rebut tres dels grans premis literaris a França: el Grand Prix de Littérature PoliciÚre, el premi dels llibreters Choix des Libraires i el premi dels lectors Livre de Poche.

Sortida simultĂ nia a Planeta



4.7

3 ratings

Rafel

9/13/2021

Bona novel·la que parla d'una racĂł de la França de provĂ­ncies i retrata una famĂ­lia de classe baixa que sobreviu con poc en la grisor de les seves vides. És una vida marcada per la mediocritat i la vulgaritat, tacada per una brutalitat evident, amb relacions personals marcades per la mĂștua incomprensiĂł i habilitats paternofilials mĂ©s aviat rudimentĂ ries. En aquest context, l'embarĂ s de la filla major entareix encara mĂ©s la situaciĂł, sobretot pel pare, que es veu superat per la situaciĂł i per la mediocritat de la seva prĂČpia vida i converteix el veĂ­ magrebĂ­, amic de tota la vida de les seves filles, en l'ase dela cops amb qui desfogar-se. Novel·la de bon ritme, episodis breus, personatges força ben perfilats i situacions quotidianes tocades sempre per una pĂ tina de brutalitat. Molt recomanable.