(0)

Litteraturen og teatret

E-book


"Thi det er jo faktisk sĂ„ledes, at just i dag, just i disse uger, just i denne sĂŠson der med raske skridt nĂŠrmer sig sin afslutning – netop nu for tiden synes det virkelig, som om vi har nĂ„et et klimaks af den udvikling vi lĂŠnge har set foregĂ„! Der er noget, der – man kan ligefrem tage og fĂžle det med fingrene – er ved at ske! En afgĂžrelse ligger i luften – og gĂ„r den tynd og hed, nĂŠppe til at Ă„nde i!"

I 1912 bad Studentersamfundet forfatter Aage von Kohl om at holde et foredrag om litteraturens forhold til teatret. Interessen for emnet var sÄ stor, at Aage von Kohl fik det trykt allerede samme Är, og det giver et spÊndende indtryk af, hvor dansk teater stod i Ärene lige op til fÞrste verdenskrig.

Aage von Kohl (1877-1946) var en dansk forfatter, som bÄde skrev romaner og dramaer. Han var ogsÄ en populÊr foredragsholder, og flere af hans pÊdagogisk-polemiske foredrag foreligger pÄ tryk. Aage von Kohl blev optaget pÄ finansloven i 1921 og var fra 1923-26 dramaturgisk konsulent ved Det Ny Teater.