(1)

Lucie

audiobook & e-book


Lucie er en falden kvinde, en danserinde i Tivoli, som tiltrÊkker mÊnd fra alle samfundslag med sin livsglÊde og vildskab. Det er begyndelsen pÄ Lucies endeligt, da Theodor, en mand fra det bedre borgerskab, forelsker sig i hende og charmerer hende til at gifte sig med ham. Men Lucies usÊdvanlige seksuelle erfaringer og sociale baggrund gÞr det umuligt for hende at blive accepteret af borgerskabets hustruer, og Theodors forsÞg pÄ at knuse hendes ubelejligt selvstÊndige sind bliver mere og mere brutale.

"Lucie" er skrevet i 1888 kort fÞr Amalie Skram blev indlagt pÄ et sindssygehospital og er endnu et eksempel pÄ Amalie Skrams nÄdeslÞst rammende skildringer af den undertrykkende seksualmoral og kvindesyn, der herskede i Norge i 1800-tallet.

Amalie Skram (1846-1905) var en norsk forfatter og feminist. Hun skrev inden for genren naturalisme, og i sine talrige romaner forsvarede hun kvinders rettigheder og udforskede kvindens psyke og livsvilkÄr. Amalie Skram anses for at vÊre den vigtigste kvindelige forfatter inden for Det moderne gennembrud.


Narrator: Liselotte Kroager
Duration: