(0)

Madame Bovary

audiobook


BegÄr Emma Bovary selvmord pÄ grund af sin kÊrlighed til litteraturen?

Madame Bovary er fortĂŠllingen om provinsfruen Emma, som drĂžmmer om luksus, Paris og stormfulde romancer, men lever et smertende kedeligt og ensomt liv som husmor i provinsen.

Emma kan ikke forstÄ at hendes liv ikke ligner de romantiske bÞger, hun siden hendes ungdom har lÊst og levet igennem. SÄ da den lavadelige Rodolphe en dag forfÞrer hende, kaster hun sig straks ud i affÊren, ligeglad med konsekvenserne.

PortrÊttet af Emma er alt andet end sympatisk: DÄrlig hustru, dÄrlig mor, skruppellÞs, ensom, depressiv. Selv i kÊrligheden beskrives hun som en egoistisk elsker. Men samtidig er romanen ogsÄ en skarp kritik af det samfund, som ikke kan klare en kvinde, der lever pÄ sine egne prÊmisser. Efter to affÊrer der begge skuffer hende, ser hun ingen anden udvej end at tage sit eget liv.

Lyt med, nÄr vi sammen med Nanna Schmidt Nordestgaard dykker ned i et af de bedste eksempel pÄ litteraturens (destruktive) magt. En roman der sendte forfatteren Gustave Flaubert i retten for at ÞdelÊgge den offentlige moral.

BrĂŠndende BĂžger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne BrĂžggers angreb pĂ„ kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvĂ„gningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, nĂ„r oprĂžrske gĂŠster lĂŠser og taler om de BrĂŠndende BĂžger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÊrt ved 24Syv, hvor han har vÊret vÊrt pÄ og produceret radio- og podcastserierne 'BrÊndende bÞger', "min litterÊre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÊngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra KÞbenhavns Universitet.


Narrator: Jacob Nielsen
Duration: