(4)

Maj

audiobook & e-book


Flickan Maj föds 1945 i Göteborg. Vi fÄr följa hennes uppvÀxt pÄ vÀstkusten genom ett förÀnderligt 1950-tal. HÀr ryms glÀdje och vemod liksom drömmar om Paris och poesiskrivande. Redan i de yngre Ären kÀnner hon sig lite utanför, ligger och tÀnker och umgÄs inte sÄ vÀrst mycket med sina jÀmnÄriga.

tMen tillsammans med sin frejdiga vÀninna Birgitta fÄr hon ÀndÄ vara med om en hel del. Snart börjar de spana pÄ killar och tiden rullar fort mellan vÀnskapen, familjen, studierna och semestervikariatet pÄ Göteborgs-Posten. Var den tar vÀgen Àr inget som Maj hinner tÀnka pÄ.

t"Maj" Àr en ungdomsroman om de första decennierna efter andra vÀrldskriget och ger en fÀrgstark rundmÄlning av livet i Göteborg ur en ung framÄtblickande kvinnas perspektiv.

Boken fick delat pris för bÀsta Göteborgskildring i en tÀvling anordnad av Stegelands förlag 1977/78.

Viveca LÀrn, tidigare Viveca Sundvall (född 1944), Àr författare och journalist. Hon debuterade 1975 och har sedan dess publicerat mer Àn 40 barnböcker samt mÄnga romaner. Hennes berÀttelser om mÀnniskorna pÄ Saltön ligger till grund för TV-serien med samma namn.

Viveca LÀrn har fÄtt ett antal utmÀrkelser för sitt författarskap, bland annat det prestigefyllda Astrid Lindgren-priset, och hennes böcker har översatts till ett tiotal sprÄk.


Narrator: Ida Olsson
Duration: