(21)

Marchbataillon

audiobook


"Kampvognen vibrerer og gynger. SÄ griber jagtfeberen os. Vi har prÞvet det fÞr, men det er nyt hver gang. Glemt er faren. Glemt er dÞden. Glemt er, hvad vi kÊmper for. Vi har kun én tanke: DrÊb, myrd! Det dér foran os i khakiuniformer er ikke mennesker, soldater, som vi selv. De er djÊvle, rovdyr, som vi skal knuse. Og vi gÞr det lystne, fordi vi selv er rovdyr, der drÊber for lyst. De ville fryde sig i garnisonen over resultatet.

Vi ler. Vi skrÄler af sindssyg latter. Vi morer os kosteligt, nÄr vi ser dem falde og knuses under vore kÊder. NÄr vi opdager siddende i huller som forskrÊmte harer, buldrer vi frem mod dem, standser over hullet og valser dem dybt ned ved at vrikke vognen frem og tilbage".

Titlen er udgivet som et historisk dokument med datidens sprogbrug. Bogen udkom oprindeligt i 1962.

Sven Hazel er forfatterpseudonymet for BÞrge W. R. Pedersen, der iscenesatte Sven Hazel som forfatter og krigsveteran. IscenesÊttelsen var fra begyndelsen omgÊrdet af mystik. Med brutal realisme skildrer han krigens grusomheder, nazisternes forbrydelser samt soldaternes kyniske og grovkornede humor. Et salg pÄ flere end 50 millioner eksemplarer gÞr Hazel til en af verdens bedst sÊlgende krigsforfattere. Sven Hazel deltog selv i anden verdenskrig pÄ tyskernes side.


Narrator: Jesper Borup
Duration: