(0)

Merenkulun logistiikka

E-book


Miksi suomalaisissa laivoissa kulkee perÀvaunuja Saksaan ilman kuljettajaa, kun Ruotsiin ja Viroon mennÀÀn kuljettajan kanssa? Miksi laivoilla on kiire, jos tuotteet makaavat pÀivÀkausia varastoissa? Kannattaako aina liikennöidÀ mahdollisimman nopeasti?

Merenkulun logistiikka selvittÀÀ, mitkÀ asiat vaikuttavat merikuljetusten suunnitteluun ja logististen ketjujen toimimiseen saumattomasti. Merenkulku on erittÀin kilpailtu ala, ja kustannusten minimoimisen lisÀksi menestymiseen vaikuttavat kuljetuksen luotettavuus ja toiminnan turvallisuus.

Teoksessa tarkastellaan, mistÀ varustamon taloudellinen toiminta muodostuu ja miten siitÀ saadaan kannattavaa pitkÀllÀ aikavÀlillÀ. Painopiste on ItÀmerellÀ ja Suomen liikenteessÀ, jossa on yhÀ enemmÀn otettava huomioon myös ympÀristön ja yhteiskuntavastuun vaatimukset.

Teos soveltuu paitsi alan opintoihin ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa myös kaikille satamissa, varustamoissa ja merenkulkualalla työskenteleville. Uudessa laitoksessa on pÀivitetty erityisesti merenkulun ympÀristönÀkökulmia ja digitalisaation vaikutuksia merenkulkuun. Toinen, uudistettu laitos.