(0)

Mig og min far

E-book


”Nu hvĂŠser han igen, min far altsĂ„. Vi har sovet for lĂŠnge, og han hiver i mig for at fĂ„ mig til at vĂ„gne. Og Gnaske hjĂŠlper ham. Katja napper mig i tĂŠerne, mens Gnaske slikker mig pĂ„ nĂŠsen. Det kilder, sĂ„ jeg ikke kan lade vĂŠre med at grine og Ă„bne Ăžjnene.”

OtteÄrige Mikkel bor alene hos sin far, og der er ikke altid helt styr pÄ tingene. Det er ikke nemt for far at skulle stÄ for det hele selv. Mikkel fortÊller om sin hverdag sammen med far, om livet med kammeraterne i skolen og ikke mindst om, hvordan det er, da far fÄr en kÊreste.

”Mig og min far” er skrevet til bĂžrn fra otte Ă„r og opefter. Bogen udkom fĂžrste gang i 1983.

Flemming Andersen (1945-2019) var en dansk forfatter, der bl.a. er kendt for sine bĂžrne- og ungdomsbĂžger. Hans bĂžger udkom fĂžrst i 70’erne pĂ„ det socialistiske Ă„rhusianske forlag MODTRYK og siden pĂ„ andre stĂžrre forlag. Han er kendt for sin let tilgĂŠngelige stil, og sine spĂŠndende, samfundsrelevante historier. En del af bĂžgerne omhandler USA, men er ogsĂ„ relevante for danske unge. Flemming Andersen har blandt andre arbejdet sammen med illustratorer som Teddy SĂžrensen og Thomas Kruse.