(0)

Moderen

E-book


Ernst Ahlgrens roman "Moderen" fortÌller om den svÌre relation mellem en ung mand og hans mor. Moren forstür ikke sin søn, og sønnen frustreres over hendes nysgerrighed i en südan grad, at han trÌkker sig fra hende, og de forbliver fremmede over for hinanden, mens moren i Êt vÌk forsøger at nÌrme sig ham, og han forsøger at trÌkke sig bort.

Victoria Benedictsson, der gemmer sig bag pseudonymet Ernst Ahlgren, nüede ikke at blive fÌrdig med "Moderen", før hendes livslede og tungsind overvandt hende og drev hende til selvmord. I stedet skitserede hun slutningen af romanen for at hendes betroede ven, Lundgürd, kunne gøre den fÌrdig, nür hun ikke var der lÌngere. Den udkom pü svensk efter hendes død og blev i 1897 oversat og udgivet pü dansk.

Victoria Benedictsson (1850-1888) var en svensk forfatter, der skrev en rÌkke bøger under pseudonymet Ernst Ahlgren. Hun debuterede som forfatter i 1884 og frem til sin død i 1888 skrev hun flere romaner, der efterfølgende blev oversat og udgivet pü dansk. Victoria Benedictsson begik selvmord pü et hotel i København efter lang tids sygdom og et ulykkeligt Ìgteskab. Hun ligger begravet pü Vestre Kirkegürd i København.