(3)

Monen mutkan tonttumatka: Revontuulen ratsastajat

audiobook & e-book


Revontuulen selÀssÀ suoraan talven taikamaailmaan!

Pelottavia kiusaajia pakenevan 11-vuotiaan Pyryn arki muuttuu hetkessÀ, kun hÀn saa rantakahvilassa eteensÀ erilaisen kermavaahtokaakaon. Pyry napsii juoman pÀÀlle ripotellut vÀrilliset vaahtokarkit oikeassa jÀrjestyksessÀ ja poksahtaa salaperÀisen tonttulas Tuiskun luo. YhdessÀ he hyppÀÀvÀt revontuulen selkÀÀn ja ratsastavat suoraan Tonttujen tasavaltaan.

Pyry ja Tuisku pÀÀtyvĂ€t elĂ€mĂ€nsĂ€ hurjimpiin seikkailuihin, jotka vievĂ€t heidĂ€t pimeĂ€n Kalmakurun perukoille Hukkaholviin sekĂ€ petollisen kauniille Sirpalesuolle. Tonttujen tasavallassa on kamalia kolkkia, mutta myös niin ihania ihmeitĂ€, ettei Pyry koskaan haluaisi palata takaisin huolien tĂ€yttĂ€mÀÀn ihmisarkeensa. Satavuotinen tietĂ€jĂ€ Kuura Kukkanen paljastaa hĂ€nelle lopulta kaikkein suurimman salaisuuden, jonka myötĂ€ Pyryn koko perheen elĂ€mĂ€ mullistuu


Koukuttava seikkailu tarjoaa lukemisen iloa sekÀ uskoa hyvÀn voittoon pahasta niin ihmisessÀ itsessÀÀn kuin monimutkaisessa maailmassammekin. Vauhdikkaan tarinan kautta kÀsitellÀÀn myös syvempiÀ teemoja: rohkeuden ja arkuuden tasapainoa, ystÀvyyttÀ ja sen vaatimaa työtÀ sekÀ keinoja kohdata vaikeita asioita kuten surua.

Liina Putkonen on HelsingissÀ asuva toimittaja ja kirjailija, joka rakastaa joulun tunnelmaa ja tonttupölyÀ. Putkoselta on julkaistu kolme aikuisille suunnattua romaania ennen Monen mutkan tonttumatkaa, joka on hÀnen ensimmÀinen lastenromaaninsa.

Monen mutkan tonttumatkan lumoavan mustavalkokuvituksen on luonut Nora Surojegin, jonka taidokas kynÀnjÀlki kuljettaa lukijan tarinan sadunomaisiin maisemiin revontuulen nopeudella.


Narrator: Anssi Niemi
Duration: