(520)

Mordkonsulten

audiobook & e-book


Av författaren till de bÀstsÀljande Ruth Galloway-böckerna.

»Mitt hjĂ€rta bultar fortfarande. GĂ„shudsframkallande, smart och uppslukande
 Jag Ă€lskar den!« Louise Penny

»Ett uppslukande kÀrleksbrev till mordgÄtornas vÀrld.« Sunday Mirror

P.S. Tack för morden. NÀr den nittioÄriga Peggy Smith hittas död i sitt hem ser polisinspektör Harbinder Kaur till en början inga skÀl till misstankar. Peggys hemhjÀlp, Natalka, redogör för vad som tycks ha varit en naturlig död.

Men det ska snart förÀndras. Det visar sig att Peggy ljugit om sina hjÀrtproblem och att hon varit övertygad om att nÄgon förföljde henne. Att hon sedan lÀnge, i hemlighet, agerat »mordkonsult« Ät ett antal kÀnda kriminalförfattare, och dÀrför visste mer om mord Àn vad som Àr sunt.

NĂ€r Natalka stĂ€dar ur Peggys lĂ€genhet blir hon hotad till livet av en maskerad, bevĂ€pnad inkrĂ€ktare. Och Harbinder Kaur börjar tĂ€nka att det kanske inte existerar nĂ„got sĂ„dant som ett dödsfall fritt frĂ„n misstankar, trots allt


ELLY GRIFFITHS [f. 1963] Àr en brittisk kriminalförfattare som belönats med bland annat Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Hon debuterade med den hyllade romanen Flickan under jorden, som blev startskottet pÄ serien om rÀttsarkeologen Ruth Galloway som nu sÄlt i över 3 miljoner exemplar. Mordkonsulten Àr den andra, fristÄende boken om polisinspektör Harbinder Kaur, efter bÀstsÀljaren FrÀmlingen.

»En charmig, sprudlande hyllning till kriminallitteraturen och dess fÀrgstarka karaktÀrer.« The Times

»BedĂ„rande brittisk
 OemotstĂ„ndligt bra.« Lotta Olsson, DN, om Elly Griffths FrĂ€mlingen


Narrator: Angela KovĂĄcs
Duration: