(1)

Mr. Rosenblums liste

audiobook & e-book


Kort før Anden Verdenskrig flygter Jack og Sadie Rosenblum med deres lille datter fra Berlin til London. Da de gür i land i Harwich, für de udleveret en pamflet fra den Tysk-jødiske hjÌlpekomite. Den fortÌller, hvordan man bliver en rigtig englÌnder, og Jack følger listen slavisk. Han gür i Covent Garden, køber ind i Harrods og taler aldrig tysk, med mindre han en sjÌlden gang bander.

Men trods sin gode vilje møder han et utal af forhindringer. Ikke mindst fra sin kone Sadie, som stÌdigt nÌgter at glemme, hvor de kommer fra og ustandseligt bager tyske kager for at mindes dem, de lod bag sig.

Jack er dog overbevist om, at de nok skal falde til. Han mangler kun Ên ting pü listen for at kunne betragte sig selv som Ìgte englÌnder: medlemskab af en golfklub. Men ingen engelsk golfklub vil optage en tysk jøde som medlem.

Jack lader sig imidlertid ikke slü ud. Han køber en gammel, forfalden landejendom, og der, midt i det idylliske engelske landskab, fuld af klokkeblomster, overtro og mÌrkvÌrdige landsbyboere, sÌtter han sig et umuligt mül: Han vil bygge sin helt egen golfbane.

En varm, underholdende og charmerende roman om den svĂŚre kunst at falde til, om eksil og kĂŚrlighed, og om at bryde op og finde hinanden pĂĽ ny, baseret pĂĽ forfatterens egen familiehistorie.

Copyright @ Natasha Solomons 2010

Oversat af Annelise Schønnemann fra Mr. Rosenblum’s List

jøder, landliv, naturen, golf, flygtninge, identitet, den 2. verdenskrig, 1930-1939, 1940-1949, 1950-1959, England, Dorset


Narrator: Louise Herbert
Duration: