Ukrainalaissyntyisen, saksaksi kirjoittavan Natascha Wodinin palkittu romaani kertoo tarinan Nastjasta, toisen maailmansodan aikana pienessä ukrainalaiskylässä syntyneestä naisesta. Nastja lähtee Neuvostoliiton hajoamista seuraavina kaaoksen ja puutteen aikoina Saksaan töihin voidakseen tukea Ukrainaan jäänyttä tytärtään ja tyttären hoitoonsa ottanutta entistä miestään. Hän asettautuu Berliiniin ja työskentelee siellä siivoojana – insinöörin koulutuksella. Viisumi on voimassa kolme kuukautta, eikä Nastja muista uusia sitä. Näin Nastjasta tulee laiton maahan- muuttaja, eikä hän myöskään pysty palaamaan kotimaahansa viisumin vanhentumisen takia.
Nastjan elämää Saksassa vaikeuttaa jatkuva ilmitulemisen pelko ja maan byrokratian kiemurat. Hän solmii avioliiton, mutta tämä ei tuo ratkaisua hänen ongelmiinsa, pikemminkin hänestä tulee häikäilemättömän riiston kohde.
Natascha Wodin syntyi 1945 Saksassa ukrainalaisperheeseen, jonka natsit kyyditsivät pakkotyöhön. Heitä ei päästetty sodan jälkeenkään takaisin Neuvostoliittoon heidän juutalaisuutensa takia.
Kirjailija menetti äitinsä 11-vuotiaana tämän hukuttauduttua jokeen. Sittemmin hän etsi lehti-ilmoituksella siivoojaa, joksi hän valitsi Nastjan. He ystävystyivät, ja Wodin sai kuulla Nastjan traagisen tarinan alusta loppuun. Tämän kaipuu kotiin auttoi häntä ymmärtämään oman äitinsä ikävän ja tuskan.
Wodinin tuotantoon kuuluu useita romaaneja. Yksi niistä on Sie kam aus Mariupol, kirjailijan oman äidin tarina, joka on Nastjan kyynelten tavoin palkittu Saksassa.