(7)

Nu fattar jag

audiobook & e-book


Podcast-profilerna Henric Smolak (Under Femton) och Christian von Essen (Heja Framtiden) har sammanlagt intervjuat mer Àn 500 experter, forskare, entreprenörer och visionÀrer. Genom att samla sina insikter i bokform hoppas de kunna bidra till att överbrygga kunskapsklyftan i samhÀllet.

I en tid av snabb teknologisk utveckling blir de globala utmaningarna samtidigt allt större. Det Àr ocksÄ svÄrare Àn nÄgonsin att hÀnga med. Boken har ett enkelt upplÀgg: 15 korta kapitel som var för sig gÄr igenom ett fenomens historia, drivkrafter, nulÀge och framtid, kryddat med tips och inspiration.

Vad Àr egentligen artificiell intelligens och hur kan det bidra till hÄllbarhetsarbetet? Hur kommer Internet of Things förÀndra vÄra liv? Vilka möjligheter vilar inom foodtech, fintech, delningsekonomi, mobilitet, blockchain, edtech och ett mer digitaliserat vÄrdsystem? Vad kan man egentligen 3D-printa?

Till sin hjĂ€lp har författarna ett trettiotal av landets tyngsta experter som bidrar med sina spaningar, bland annat HĂ©lĂšne Barnekow, Johannes Schildt, Heaven Bereket, Anders Borg, Mouna Esmaeilzadeh, Sara Öhrvall, Judith Wolst, Joakim Jardenberg, Innocent Mugenga och mĂ„nga fler. Nu fattar jag erbjuder ett enkelt sĂ€tt att fĂ„ en bredare förstĂ„else för vĂ„r digitala samtid och framtid.

NÄgra röster om boken:

"I den hÀr boken fÄr ni en möjlighet att bekanta er med en större del av de krafter som gör om vÄra liv. Allt presenterat pedagogiskt och kraftfullt." /Kjell A. Nordström, ekonomie doktor, förelÀsare och författare.

"Genom Ären har jag trÀffat mÄnga chefer som kÀnt sig nervösa kring den tid vi lever i och hur man kan hÀnga med kring det digitala. I boken "Nu fattar jag" fÄr du en vÀl genomtÀnkt överblick över vad det digitala Àr och vad det gör med oss. Henric och Christian sammanfattar de viktigaste trenderna överskÄdligt och med ett sprÄk som fÄr Àven den mest Àngsliga av oss att hÀnga med och förstÄ. Boken bör vara obligatorisk lÀsning för ledningsgrupper som vill förstÄ sin samtid och forma sin framtid." /Arash Gilan, författare, poddare och vd för marknadsföringsbyrÄn Viva Media.

"Superkonkret, pedagogisk och lÀttlÀst bok som bÄde förklarar och ger hopp om framtiden. LÀs, lÀr och kÀnn dig smart!" /Camilla Bergman, vd pÄ nyhetssajten Breakit.se.

"Framtiden Àr ljus och borde komma snabbare. Denna bok visar spÀnnande utvecklingar pÄ en rad omrÄden och med lÀrdomarna i den kan du vara en del av att skapa den framtiden." /Mathias Sundin, ordförande i Warp Institute samt tidigare riksdagsledamot.