(0)

Olen korpraali luonnoltani (sanoi kenraali)

E-book


Jo vuosikymmenten ajan Callacin perheessĂ€ on periytynyt tehtĂ€vĂ€: perheen pojat pÀÀtyvĂ€t työskentelemÀÀn de TravolĂ©onin aatelissuvulle. Nuorimmaisen Callacin isĂ€ palveli everstinĂ€ de TravolĂ©onin rykmentissĂ€, isoisĂ€ puolestaan korpraalina eversti de TravĂ©leonin isĂ€n rykmentissĂ€ ja nĂ€in edelleen... NiinpĂ€ kukaan ei edes kysy nuorelta Callacilta tĂ€mĂ€n urasuunnitelmista, vaan oletuksena on, ettĂ€ myös hĂ€nestĂ€ tulee de TravolĂ©onin suvun oikea kĂ€si. Mutta miten Callacin ja kreivi de TravolĂ©onin yhteistyö lĂ€hteekÀÀn kĂ€yntiin? Ovathan ajat erikoiset – Ranskassa eletÀÀn Napoleonin aikoja. Pian Callac ja de TravolĂ©on ovat sotkeutuneet maan politiikkaan pahemmin kuin olisivat osanneet arvata...

"Olen korpraali luonnoltani" on Armas J. Pullan humoristinen historiallinen romaani Napoleonin ajan Ranskasta. Romaanilla on myös itsenÀinen jatko-osa "Ja me olimme komeetan pyrstö".

Armas J. Pulla (1904–1981) oli suomalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti sotilaskirjasarjasta "Ryhmy ja Romppainen". HĂ€n julkaisi monipuolisesti kirjallisuutta niin aikuisille kuin lapsillekin. Kirjoittamisen lisĂ€ksi Pullalla oli mittava ura kirjakustantamoissa ja toimittajana.