(0)

Om krig

E-book


Skal baggrunden for krig søges i de sorteste og hemmeligste afkroge af menneskets sjÌl? Eller er krig resultatet af en rationel forfølgelse af klart definerede politiske mül? Indblik i menneskers mod, kÌkhed, dristighed, frygt, men ogsü moralske krÌfter og militÌre fornuft er alt sammen vigtige elementer i Carl von Clausewitz' klassiske afhandling Om krig - uden sammenligning den vestlige histories mest indflydelsesrige analyse af krigens vÌsen og logik.

Den preussiske generalmajor Clausewitz var selv med i krigene mod Napoleon, og hans skelsĂŚttende tanker om militĂŚr teori og praksis har pĂĽvirket generationer af statsmĂŚnd, intellektuelle, soldater og hellige krigere; Om krig har haft vidt forskellige lĂŚsere som Otto von Bismarck, Karl Marx, Michel Foucault og nogle af vor tids terrorister fra al-Qaeda.

I denne nyudgivelse af Clausewitz har Mogens Chrom Jacobsen oversat vÌrkets centrale dele. I sin introduktion reflekterer idehistoriker Mikkel Thorup bl.a. over den berømte tese, at krig blot er politikkens fortsÌttelse med andre midler, og han viser, at Clausewitz er uomgÌngelig, hvis man vil forstü det 21. ürhundredes krige i Irak og Afghanistan.