(1)

Pakidanerdialogerne

E-book


Hvad har en tørklÌdebÌrende, religiøs muslim og en dansk nyfeminist til fÌlles?

Igennem snart seks ür har Mette Bom boet dør om dør med pakistansk-dansk-amerikanske Shabana Motlani i hjertet af København.

Ikke en typisk adresse for en muslim, men Shabana er ogsü noget sü sjÌldent som en kvindelig muslim, der har gjort karriere, for normalt gür südan nogle undertrykte rundt derhjemme, ikke sandt? Hun arbejder som IBM-programmør og forsørger familien, mens manden har taget forÌldreorloven.

Naboskabet mellem de to vidt forskellige kvinder er blevet til et venskab med gensidig forundring over hinandens kultur og vaner.

Igennem et halvt ür har de to duelleret pü webloggen Pakidanerdialogerne.dk. Resultatet er denne bog, spÌkket med øjenübnende diskussioner, oplevelser og anekdoter - en diskussion af kvindeliv pü pakidansk!: om deres første fÌlles halal-julefrokost, hvor Mette troede, at ülen ogsü skulle halal-slagtes. Eller dengang det gik op for Shabana, at der var grisefedt i softice, efter at hun havde haft sin søster pü besøg, og de ikke havde spist andet.

Mette Bom (f. 1970) er cand.mag, forfatter til bl.a. Udslag - hverdagsfeminisme i det 21. ürhundrede, webredaktør for Socialdemokratiet. Nabo med Shabana Motlani i den ellers tørklÌdefri Klerkegade i det indre København.