(0)

Parantavat puutarhat

E-book


Puutarha on kaikkien aistien kokemus - ilon, ystÀvyyden, virkistymisen, tervehtymisen ja mielenrauhan lÀhde

Puutarhan juuret ovat paratiisissa, paikassa, jossa keho ja sielu lepÀÀvÀt. Kirjassa kerrotaan, miten tÀmÀ pyrkimys nÀkyy eri kulttuurien ja nykypÀivÀn puutarhoissa. Teos tarjoaa loistavia ideoita ja vinkkejÀ kotipuutarhurille!

Parantavat puutarhat on kattava esitys erilaisista parantavista puutarhoista ympÀri maailmaa - unohtamatta meille tuttuja puutarhamuotoja. Kauneuden, harmonian ja mielenrauhan kaipuu yhdistÀÀ puutarhoja.

Kirjassa esitellyt puutarhat nÀyttÀvÀt, miten monia eri mahdollisuuksia on luoda parantavia puutarhoja. NÀitÀ puutarhoja löytyy paitsi Euroopasta ja Pohjoismaista myös Yhdysvalloista, Latinalaisesta Amerikasta, Kiinasta, Japanista, Indonesiasta ja Intiasta. Valokuvat on ottanut Sinikka Piippo itse monilla maailmanmatkoillaan.

Puutarhojen moninaisuus ilmenee metsÀpuutarhoissa, hyöty- ja yrttitarhoissa, huvipuutarhoissa, monissa erilaisissa henkisissÀ ja maagisissa puutarhoissa, salaisissa puutarhoissa, luonnonmukaisissa puutarhoissa, perhos- ja pörriÀispuutarhoissa sekÀ aistipuutarhoissa vÀreineen, tuoksuineen ja ÀÀnineen.

KasvitieteilijÀ, professori Sinikka Piippo on kirjoittanut yli 300 tieteellistÀ ja populaaria artikkelia ja julkaisua. Suurelle yleisölle suunnattua tuotantoa ovat muun muassa Suomalaiset marjat, Mielen ruokaa, Elinvoimaa mausteista, Puhdasta ravintoa, Elinvoimaa puista, Villivihannekset, Suomen sammalet (yhdessÀ Timo Koposen kanssa) sekÀ Rakkauden rohdot. Piippo on julkaissut yhdessÀ Pertti Salon teokset TerveyttÀ sienistÀ, 100 teeyrttiÀ luonnosta ja puutarhasta ja VastustuskykyÀ kasveista.